top of page

When one door closes, another opens...

Het belang van in het “nu” te denken is cruciaal voor de mind en voor je lichaam. Het verleden is voorbij, de toekomst kennen we vaak nog niet.


Ik sluit opnieuw een hoofdstuk af, door 2 opdrachten te stoppen in dezelfde periode. De ene al hartelijker dan de andere.


Toch ben ik er zeker van dat wanneer deuren sluiten er andere zullen openen. Vandaag is dus dé dag waarop er iets shift en heel mijn lijf voelt de vreugde.


Niet zozeer omdat ik het niet graag deed, maar eerder omdat er opnieuw nieuwe dingen mijn richting mogen uitkomen. … spannend!…


Wat ga ik doen?

Blijf ik opdrachten zoeken in HR binnen de kleinere KMO met Thymos Intelligence? Ga ik volledig voor El Gusto Loco of biedt Mind2Feel opnieuw een opportuniteit om te groeien.


Ik voel dat ik iets moet doen met Mind2Feel, maar “wat”, dat is me nog niet duidelijk. M2F is meer dan potten bakken en macramé, het is omgaan met imperfecties, het is toelaten van falen en mislukkingen, het "voelen" in de breedste zin van het woord op vlak van keuzes in een job, in voeding, in je leven … de weg telt, niet het doel.

Ik voel ook dat er iets is weggelegd voor mij bij El Gusto Loco, maar “wat”, is opnieuw onduidelijk. El Gusto Loco werkt aan het gezonder worden van onze maatschappij door de focus op innovatieve dranken.


Dus het wordt “wachten”, ...vertragen om sneller te kunnen gaan.

Met de uitdagingen (lees: financiële druk,…) die op ons pad komen, zijn we al snel geneigd om quick-wins te voorzien en dat wat ons wordt aangeboden maar snel op te pakken omdat het de kas spijst. Het valt soms tegen, enkel de gedachte dat het de kas spijst.


Voor we het weten zitten we vast aan een contract dat uitmondt in uurtje factuurtje, waardoor we een slecht gevoel krijgen en op automatische piloot gaan verder werken. Resultaat,… uitgeput thuiskomen, misnoegd worden, fouten maken, snauwen naar geliefden, burn-out, enz…


Terwijl we ervoor kiezen, bij een zelfstandig statuut, om te kunnen “nee” zeggen wanneer we willen. Om het werknemersgevoel de kop te kunnen indrukken en “vrijheid” - in alle aspecten van het woord - te kunnen voelen. Toch komt het soms voor dat de “cultuur” van je klant je opnieuw in een werknemersrol duwt.


Daarom is de “keuze voelen” belangrijk.

Zijn er non-negotiables die moeten wijken → no-go.

Voelt het gesprek stroef aan → no go.

Bij twijfel → no go.


Er komt wel een betere opportuniteit op mijn pad, denk ik dan. Vaak gaan we voor de minste weerstand en zeggen we ja, ook ik heb me daaraan al schuldig gemaakt.

Het is zoals beleggen, voelt het niet goed en heb je je verdiept in de materie, dan best geen energie in steken.


Zorg dat je job in je leven past en vermijd dat je leven je job wordt, de stretch is er dan snel uit.

Dit is mijn voornemen…



59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page